Häät Las Vegasissa

Viime viikon alussa vietimme paperihääpäiväämme. Vuosi sitten päätimme nimittäin Miamissa ja Orlandossa vietetyn loman ainutkertaisesti. Kohteena oli Las Vegas, jossa menimme naimisiin. Asia oli suunnniteltu etukäteen, mutta tilaisuuden vietimme kahdestaan. Se oli valinta, joka sopi meille paremmin kuin muiden edessä avioituminen. Perheen ja ystävien kanssa vietimme asian tiimoilta aikaa sekä ennen että jälkeen Las Vegasin tilaisuutemme.

Puuttuvatko Vegas-häistä kukat, puvut ja kauniit valokuvat?

Vegasin häät voivat tietysti olla Elviksen vetämät tai Cadillacissa toimitetut, juuri niinkuin elokuvissa ja siinä on oma hohtonsa. Sinun ei periaatteessa tarvitse järjestää mitään, vaan voit ostaa hääpaketin edullisestikin suoraan valitsemaltasi kappelilta, jossa toimitus suoritetaan välittömästi. Pakettiin voi kuulua videointia, valokuvia, kukat, hääpuvun vuokraus tai vaikkapa suora videointi nettiin. Mukaasi tarvitset vain passia vastaan haettavan avioliittoluvan, jonka voit saada kahdeksasta aamulla puoleen yöhön asti joka päivä. Vegas-häiden ei kuitenkaan tarvitse olla juuri sellaiset.

 

Las Vegasin strippi

 

Las Vegas on kaupunki, joka elää uhkapelillä ja hääbisneksellä. Voit ostaa häihisi kallista luksusta juuri sen verran kuin haluat, kutsua juuri niin paljon ihmisiä kuin haluat (ja joiden kutsumiseen sinulla on varaa!), tulla vihityksi teemahotellisi hotellihuoneessa tai vaikkapa suihkulähteistään tunnetun Bellagio-hotellin ulkoparvekkeella, kun kuuluisat suihkulähteet on koreografioitu juuri sinun valitsemasi kappaleen tahtiin. Tai voit meidän tapaamme avioitua Las Vegasin vieressä sijaitsevassa luonnonpuistossa, todistajana valokuvaajasi. Maisemat olivat auringonlaskussa todella kauniit.

Las Vegasin monet pienyrittäjät itseasiassa tekevät mahdolliseksi useille eri budjeteille juuri sinun näköisesi häät, mutta kaupungin persoonallisimmilla ja laadukkaammila palveluilla on myös korkeampi hintalappu. Ovathan heidän palvelunsa kaupungissa haluttuja!

Pienyrittäjät toimittavat parasta laatua myös Amerikassa

Luin etukäteen, kuinka esimerkiksi kukkia voi ostaa paikallisesta supermarketista ja tehdä itse kimppunsa, mutta onneksi tulin kuitenkin järkiini. Haluatko askarrella ensimmäistä kertaa elämässäsi kukkakimppua hotellihuoneessa juuri ennen häitäsi? Kimpun voi tilata toimitettuna hotellille netistä tai paikallisilta kukkakauppiailta, mutta niiden hinnat Vegasissa olivat korkeat.

 

San Diegosta tilatut kukat

 

Korkeammat, kuin lopullinen hinta toimituksineen, kun tilasin hääkimppuni San Diegosta toiveideni mukaan suunniteltuna ja hyvin pakattuna. Toimituksen sain noutaa hotellin bisneskeskuksesta hääpäivänä. Kukat kestivät niin hyvin, että pieni osa niiden mehikasveista on vieläkin elossa. Istutimme ne laseihin, jotka jaettiin myöhemmin läheisille ja ystäville. Myös hääpuvun hankin etukäteen amerikkalaisesta nettikaupasta ja olin todella tyytyväinen. Eurooppaan toimitettuna puvuista joutuu maksamaan veroa, mutta amerikkalaisen nettikaupan hinnat kauniille puvuille lähtevät jopa alle 100 dollarista.

Valokuvaajamme McKenzie ja meikkaajani Kelly olivat huipputyyppejä ja ammattilaisia, vaikka hyvästä tietysti saa myös hieman maksaa. Valokuvaaja kuitenkin järjesti esimerkiksi luvan avioitua luonnonpuistossa, virallisen tahon toimittamaan vihkimisen sekä nopeutetun paperien toimituksen. Sen lisäksi hän toimi häissä todistajana sekä otti hienot kuvat, joista on jäänyt meille kaunis muisto. Tarvittaessa saatavilla olisi ollut kalliimpiakin kaiken kattavia valmiita paketteja, joihin sisältyy esimerkiksi kukkia tai kuohuvaa.

Meidän näköisemme häät Las Vegasissa

Emme menneet naimisiin Las Vegasissa paetaksemme kaikkea, vaan saadaksemme oman näköisemme häät. Sormus valittiin yhdessä Strasbourgin reissulla, vaikka se tulikin oikeassa koossa Black Friday tarjouksen kautta perässä – en muuten olisi ikinä uskonut, että voisin säästää tuossa monta sataa ostamalla Black Fridayna. Tässä hieman pitempään suunnitteleville vinkki: koruliikkeetkin ovat mukana.

 

Strasburgista valittu sormus

 

Saavuimme Vegasiin häitä edeltävänä iltana, joten päivämme alkoi naimisiin menoon oikeuttavan luvan hakemisella Clark Countyn toimistolta aamulla kello yhdeksän. Sinne hurautimme taksilla. Ennen meitä oli jonossa vain yksi pariskunta eikä toimiston ulkopuolella ollut kuin muutama hääkappeleita mainostava henkilö. Kappelia emme tarvinneet, sillä olimme tehneet järjestelyt etukäteen.

Aamupalan jälkeen ja paperi kourassa suuntasimme takaisin hotellille, jonne olin etukäteen tilannut ammattilaisen laittamaan kampauksen ja meikin. Sulhanen katseli sillä aikaa amerikkalaista jalkapalloa casinon isoilta screeneiltä.

 

Hiukset Las Vegasin häitä varten

 

Meikin ja kampauksen valmistuttua pistin hääpuvun päälle ja tilasimme taksipalvelusta taksin luonnonpuistoon. Siellä tapasimme valokuvaajamme sekä häiden virallisen osan hoitaneen Angien. Hänen kanssaan oli etukäteen sovittu hieman itse puheosuuden sisällöstä ja olimme pyytäneet häntä toimittamaan paperit nopeasti, jotta saimme viralliset Suomeen vaadittavat asiakirjat mukaamme jo päivää myöhemmin samalta toimistolta, jolta haimme lupaa avioitumiseen.

 

Kukat ja puku

 

Angien puhe oli kauniisti laadittu ja sen lopussa pääsimme amerikan malliin sanomaan ”I do”. Itse toimituksen jälkeen jäimme vielä ottamaan kuvia luonnonpuistoalueelle. Kännykkäkuuluvuus alueella oli huono, mutta lopulta myös kyytimme pois saapui paikalle. Hyvä niin, sillä Vegasissa oli harvinaisen kylmä ja ilman takkeja lähes jäätävässä ulkoilmassa alkoi kohmettua! Valokuvaajamme kyllä huolehti, että pääsemme varmasti taksin kyytiin.

Tilaisuuden jälkeen kävimme vaihtamassa vaatteet ja sitten juomassa kuohuvat Hard Rock Cafessa ennenkuin suuntasimme ravintolaan vegaaniselle pitsalle. Hääpuvussa liikkuessaan oli muuten hauska saada vierailta ihmisiltä onnitteluja.

Mitä tarvitset mennäksesi naimisiin Las Vegasissa?

Tarvitset Vegasissa passisi, osoitteesi ja vanhempiesi nimet, syntymäkaupungit sekä tietysti puolisokandidaatin, jolla on antaa omakohtaiset tietonsa. Näitä tietoja ei tarvitse sen enempää todistaa eikä estettömyyttä tarkisteta. Jos olet eronnut tai leski, tarvitset tähän liittyvät päivämäärät, mutta et mitään sen erikoisempia papereita. Ennen seremoniaa sinun on hankittava Clark Countyn Marriage Bureaulta avioitumiseen oikeuttava paperi, joka maksaa 77 dollaria.

 

Avioliittopaperin hakuun liittyvät säännöt

 

Sen lisäksi tarvitset henkilön, jolla on lupa vahvistaa avioliittosi, oli hän sitten toimeen valtuutettu Elvis tai ei, sekä yhden todistajan. Todistajan saa kyllä paikan päältä ja esimerkiksi meillä todistajana toimi valokuvaaja. Puolisoiden nimikirjoituksia ei laiteta papereihin, vaan vihkimisen toimittanut henkilö sekä todistaja allekirjoittavat.

Avioliiton solmimisen jälkeen saat yleensä matkamuistoversion avioliittotodistuksesta, mutta se ei ole virallinen. Kaikki viralliset paperit jätetään vihkimisen suorittaneelle henkilölle, joka toimittaa ne Marriage Bureaulle, jossa virallinen avioliittotodistus niiden perusteella valmistuu ja lähetetään haluamaasi osoitteeseen. Nopeutettu palvelu on usein mahdollinen pientä lisämaksua vastaan. Me saimme paperimme seuraavana päivänä Marriage Officessa sijaitsevalta koneelta, jossa voit printata siitä niin monta kopioita kuin suinkin koet tarvitsevasi 15 dollarin kappalehintaan.

Jos menet naimisiin luonnonpuistossa, kannattaa muistaa, että tarvitset luvan toimituksen pitämiseen paikalla sekä jotkin muut kengät mukaan korkokenkien lisäksi.

Liiton virallistaminen Suomessa sekä nimet

Jotta voit virallistaa avioliittosi myös Suomessa, tarvitset lisäksi avioliittotodistukseesi apostillen, jonka saa ainoastaan postitse ja josta maksetaan kirjeessä 20 dollaria. Itse nopeutimme asiaa lähettämällä paperit tätä varten jo Amerikasta. Lisäosa saapui sitten postissa meille kotiin Englantiin. Jos emme olisi nopeuttaneet avioliittotodistuksen saamista niin, että saimme sen käsiimme jo Las Vegasissa, olisimme ensin odottaneet tuon paperin saapumista, sitten lähettäneet kirjeen Amerikkaan ja saaneet takaisin lisäosan.

Kun paperit olivat kassassa, lähetimme ne asianmukaisen lomakkeen kanssa maistraattiin. Lomakkeessa määritellään myös nimenvaihdokset. Maistraatti vahvisti kirjeen käsittelyn ja tietojen päivittämisen ja asia oli sillä selvä.

Lomakkeet sekä tarvitsemasi sivustot

Yhteenveto

 

Red Rock Canyon Las Vegas

 

Häät Vegasissa oli meidän näköinen juttu ja sopii varmaan tällaisille reissaajille. Monille se olisi ihan vääränlainen tilaisuus. Sehän onkin tässä elämässä niin hienoa, että voimme valita tehdä asioita omalla tavallamme. Matkakohteena en välttämättä palaisi Vegasiin muuta kuin joskus muistelemaan, mutta tähän hommaan paikka oli just eikä melkein oikea.

 

Käyttämämme suosittelun arvoiset palvelut

Hard Rock Hotel huoneestamme näki Las Vegasin-stripin

Kukat toimitti Urban succulents

Hiukset ja meikki hotellihuoneessa

Puku vaikka alle 100 dollarilla

Valokuvat sekä viralliset järjestelyt hoiti McKenzie Taylored Photomemoriesilta