Vegaaniruokaa Vegasissa

 

Viime vuoden joulukuussa lomailimme Amerikassa ja matkan viimeisenä kohteena oli Las Vegas, jossa muun muassa menimme naimisiin. Suoraan sanottuna en odottanut Vegasilta vegaaniruokakohteena mitään. Odotukseni oli siis helppo ylittää! Ehkäpä Miamin vegaaniravintoloiden jälkeen olisi pitänyt Vegasiinkin suhtautua juuri sinä runsauden sarvena, jona se tunnetaan. Toisaalta on ihana joskus yllättyä ja syödä monen ruokalajin loistava ateria. En tiedä, mitä tekisin Las Vegasissa vaikkapa viikon, sillä casinot eivät minuun kovasti vedonneet, mutta tietäisin mitä söisin ja joisin.

Slice of Vegas – parasta vegaanipitsaa

Shoppes in Mandalay Bay – katso kävelyohjeet Mandalay Bayn sivustolta

Vegaanimenu

Ciao Slice Las Vegas

 

Slice of Vegas on amerikkalaisesti sisustettu urheilua näyttävin telkkarein varustettu ravintola, joka sijaitsee ostoskeskuksessa. Ei ehkä heti kuulosta kaikkein houkuttelevimmalta yhdistelmältä, mutta ravintola on sisältä viihtyisä, eikä kärsi ollenkaan ostoskeskussijainnistaan. Tarjolla on pitsaa sekä muuta mässäilyruokaa sekä hyvän valikoiman esimerkiksi erilaisia oluita.

Erikoiseksi paikan tekee Vegasissa se, että kun ruokalistan kääntää ympäri, löytyy sen toiselta puolelta kaloreita säästelemätön vegaanimenu. Söimme muutaman päivän aikana Slice of Vegasissa kahdesti ja lounaspitsasta lähtöpäivänä jäi reilu annos mukaan koneeseen. Slice of Vegasiin joutuu illalla suosituimpiin illallisaikoihin jonottamaan hieman, mutta mielestämme paikka oli vegaanille ehdottomasti odotuksen arvoinen. Kuten kuvista näkyy, annokset ovat runsaita ja vaikkapa kasvispulla-alkupalan päällä oli melkoinen määrä vegaanijuustoa.

 

Ciao Slicen ruokia ja menu

Vegenation – kolmen ruokalajin herkuttelua

616 Carson Ave #120, Las Vegas, NV 89101

Vegenationin menu

Vegaaniruokalajit

 

Vegenation oli ehdottomasti yksi niitä vegaaniravintoloita, joita suosittelisin kenelle vain. Ravintola tarjoaa huiman valikoiman erilaisia ruokia kukkakaali-wingseistä afrikkalaisiin ja vietnamilaisiin herkkuihin. Jälkiruoaksi on tarjolla vaikkapa kuvissakin näkyvä herkullinen vegaaninen ”juustokakku”. Kaikki tilaamamme ruoka oli hyvää ja kauniisti aseteltu. Ainoa huono puoli oli ravintolan hieman syrjäinen sijainti. Sisustuksena ravintolassa on puupöytiä, eläviä kasveja sekä vegaaniajatukseen liittyviä tauluja.

Oikeastaan jäi harmittamaan, että emme päässeet kokeilemaan Vegenationin listaa enempää. Ravintola oli hurjan suosittu myöhäiseen lounasaikaan, eikä se yllätä yhtään. Tarjolla on myös paljon gluteenitonta ruokaa, esimerkkinä siitä tuo kakku.

 

Ruokaravintolan lista ja sisustusta

Tenaya Creek brewery – paikallisempi Vegas

831 W Bonanza Rd, Las Vegas, NV 89106

Olutvalikoima livenä Tenaya Creekin sivuilla

Tenaya Creek panimo

 

Tenaya Creek brewery oli stoppimme kauempana stripistä tai oikeastaan mistään. Taksikuskimmekaan ei paikkaa tuntenut, mutta löytyihän se teollisuusalueen kulmalta. Paikka on siis pienpanimo ja panimopubi, ei vegaaninen ruokaravintola. Meille se tarjosi ikkunan paikallisempaan Vegasiin. Oluita oli kokeiltavana huima valikoima ja panimoravintola oli todella viihtyisä. Panimon puolelle on mahdollista kurkistaa suurista ikkunoista ja kierroksiakin on nähtävästi tarjolla.

Las Vegas näyttäytyy pikaisella visiitillä showna, suureellisuutena ja jonkinlaisena kummajaisena. Oli jotenkin helpottavaa istua ihan tavallisen oloisten amerikkalaisten panimoravintolassa, jossa kaikesta Vegasin loistosta huolimatta oli sama fiilis kuin panimoissa ympäri maailman. Jos siis kaipaat taukoa pelikoneiden välkkeestä ja kolinasta, käy hetki viihtymässä tavallisemmassa rennossa ilmapiirissä hyvän oluen äärellä.

 

Juomia Tenaya Creekin pubissa

 

Yhteenveto

Vegas on paikka, jossa on tarjolla suureellista ja erikoista enemmän kuin muualla. Vegaanille se näyttäytyi yllättävästi kaupunkina, jossa arvostetaan hyvää ruokaa myös vegaanisena ja jossa viihdytään. Kaikissa mainitsemistani paikoista oli fiilis, että asioita toteutettiin hyvällä asenteella ja laadukkaasti. Jos tehdään jotakin, tehdään se sitten kunnolla. Jos vegaaniruokaa on tarjolla, se ei ole muuta ruokaa huonompaa. Mainittavan arvoista on esimerkiksi sekin, että jäätelökojuista kaupungilla sai jäätelötuutin Ben and Jerrysin maidottomalla jäätelöllä.

Vaikka Vegasista löytyy myös paikkoja, jotka ovat nuhjuisempia ja muistuttavat kulahtanutta ruotsinlaivaa, monessa muussa kaupungissa jo pelkkä turistien määrä saa yleisen tason laskemaan. Jollakin tapaa etenkin juuri paikallisempi Vegas tuntui kuitenkin säilyttäneen jotakin omaa luonnettaan kaiken sekamelskan, kappelien sekä hylätyn oloisten rakennusten seassa. Kaupungista löytyi yllättäviä helmiä, jotka ilahduttivat ja antoivat kokemukseen enemmän, kuin osasin odottaa.

On hauskaa nähdä se Vegas, jonka ”kaikki tunnemme”. Kun matkustat Vegasiin, anna kuitenkin huvikseen mahdollisuus myös sille puolelle, jota et ole vielä nähnyt telkkarista. Ainakin suosittelen kovasti vilkaisemaan julkisivun taakse.