Kuinka hankin lemmikin ulkomailla?

Kuinka hankin lemmikin ulkomailla?

Singaporessa meille muutti kaksi kissanpentua. Keräsin tietopaketin lemmikin hankkimiseen ulkomailla liittyvistä kysymyksistä. Saako kissa matkustaa, paljonko lemmikin pitäminen muualla maksaa, miten lemmikin pitäminen voi erota Suomesta, miten arvioida kustannuksia etukäteen?

Reppureissaajista kissakodiksi

Reppureissaajista kissakodiksi

Miten sovittaa yhteen lemmikki ja matkustus? Vegaanien reppureissaajien talouteen muutti viime viikolla kaksi kolme kuukautta vanhaa kissanpentua, Myry ja Milo. Elämänmuutos oli mieluinen, mutta tarkoitti myös omien ajatusten laittamista järjestykseen. Entä miten kävi, kun toinen kissoista osoittautui kuuroksi?

Kuinka löytää hyvä majoitus ulkomailta?

Kuinka löytää hyvä majoitus ulkomailta?

Hyvä majoitus on tärkeä: olitpa liikkeellä tiukalla budjetilla tai luksuksen perässä, on tärkeää saada rahalle vastinetta ja ihana reissu. Kokemuksesta tiedän, että on pirun vaikea nauttia olostaan, jos illalla odottaa läävä, jota ei kehtaisi tarjota vuokralle. Täältä löydät vinkit, miten onnistut majoitusvalinnassa.

Vuosi sitten jätin työt ja kodin

Vuosi sitten jätin työt ja kodin

Kävelin joka aamu St Pancrasin kansainvälisen juna-aseman läpi töihin ja katselin junaan nousevia ihmisiä. ”Jos jatkan näin, olen tässä samassa paikassa viiden vuoden päästä”, tajusin. Oliko tämä se, mitä halusin elämältäni? Olisiko elämällä takataskussa meitä varten vielä jotakin muuta? Oli irtioton aika.

Kiinalainen uusivuosi

Kiinalainen uusivuosi

Kiinalainen uusivuosi valtasi tänä viikonloppuna Singaporen ja me pääsimme kuokkavieraina kokemaan kaupungin ihania ja värikkäitä juhlallisuuksia ilotulituksista Lion Dance -esitykseen. Täältä löydät myös linkkejä, jos olet Singaporessa kiinalaisen uudenvuoden aikaan sekä jos haluat tutustua twerkkaavaan leijonaan.

Missä kotikaupunki on hyvä?

Missä kotikaupunki on hyvä?

Kaupunkeihin tulisi suhtautua kuin ihmisiin: korostaa niiden vahvuuksia heikkouksien sijaan. Mitkä ovat oman kotikaupunkisi vahvuudet? Singaporesta nousee esille esimerkiksi luonto, ruoka, arkkitehtuuri, monimuotoisuus, arkkitehtuurin kirjo sekä esimerkiksi rantaelämä. Aika hyvä paketti siis kaiken kaikkiaan!

Arki matkustamisen jälkeen

Arki matkustamisen jälkeen

Arki on väistämättömyys pitkällä matkallakin, vaikka matkustaminen on aluksi juhlaa. Kun lehtijutussa kerrotaan pitemmille matkustusirtiotoille lähteneistä,  kommenttiosastossa muistutetaan: jänninkin elämäntapa muuttuu rutiiniksi. ”Arki tulee ja sitten kaduttaa, että käytit rahasi turhuuteen.”

Las Vegas ja häät

Las Vegas ja häät

On kulunut vuosi siitä, kun menimme naimisiin Las Vegasissa. Paperihääpäivänä muistellaan ja kerrataan faktat, jos vaikka sinäkin haaveilet Amerikan häistä.

Rakastuin suomalaisuuteen

Rakastuin suomalaisuuteen

Ulkosuomalainen kirjoittaa siitä, millaista on usean vuoden ulkomailla asumisen jälkeen rakastua suomalaisuuteen ja värittää tarinaa suomalaisilla kuvilla.