Select Page

#VegaaniMaanantai

Minulle on ollut tärkeää jakaa matkoilta vinkkejä kuinka syödä hyvällä omallatunnolla hyvää ruokaa. Vegaaniruoan löytäminen ei aina ole helppoa ulkomailla. Olemme usein itse juuri hyvien blogien tai esimerkiksi HappyCow-palvelun kautta jaetun tiedon varassa etsiessämme vieraassa paikassa hyviä ravintoloita. Päivitämme palveluita siksi myös itse.

Yksi ongelma on kuitenkin, kuinka löytää ne blogit, jotka kirjoittavat nimenomaan vegaaniruoasta. Etenkin matkablogit, joissa ruoka on yleensä sivuosassa, ovat tässä mielessä hankalia. Nyt olen törmännyt kampanjoihin, kuten Sir Paul MacCartneyn perheineen luotsaama #MeatFreeMonday, #MeatlessMonday sekä nyttemmin #VeganMonday.

Jotta postaukseni olisi helpompi löytää, ilmestyvät ne nykyään tällä #VegaaniMaanantai tunnisteella, jota voin sitten käyttää myös somessa. 

Alta löydät blogin #VegaaniMaanantai kategoriassa ilmestyneet kirjoitukset. 

VegaaniMaanantai: Hanoi

Hanoin vegaaniset ruokapaikat löivät ällikällä: hyvää kasvisruokaa on tarjolla enemmän kuin olisimme millään ehtineet kokeilla. Syömämme ruoka tuo vieläkin veden kielelle ja mukaan tarttui makuyhdistelmiä, joita on aivan pakko kokeilla myös kotona. Suosittelen kasvispaikkoja kaikille herkkusuille, myös sekasyöjille.

lue lisää

#VegaaniMaanantai Hoi An

Vietnam on kasvisruokailijalle loistava matkakohde, sillä monet noudattavat täysin kasvisruokavaliota ja paikallista ruokaa tarjoavia vegaaniravintoloita on paljon. Hoi An ei ole poikkeus. Sen muutenkin turistiystävällinen ja laaja ruokatarjonta on kokemisen arvoinen. Ruokia voi oppia myös itse kokkaamaan kursseilla!

lue lisää

#VegaaniMaanantai Las Vegas

Las Vegas oli mielestäni epätodennäköinen hyvänä vegaaniruokakohteena. And boy was I wrong! Lyhyelle visiitille kaupungista löytyy todella hyvää ruokaa.

lue lisää

#VegaaniMaanantai: Langkawi

Kevyt vegaaniruokaopas Langkawille. Malesian suurin saari vetää rannoillaan ja auringonlaskuillaan puoleensa sekä paikallisia että ulkomaisia turisteja.

lue lisää

#VegaaniMaanantai: kaikille

Matkablogissani yksi kategorioista on #VegaaniMaanantai. Jaan vegaanisia ravintolasuosituksia ja ruokatarinoita matkoilta, mutta ne sopivat sekasyöjillekin. Ei tarvitse olla vegaani syödäkseen hyvää kasvisruokaa – näkisin mielelläni muutoksen kohti kestävämpää ja välittävämpää yhteiskuntaa meidän kaikkien juttuna.

lue lisää

#VegaaniMaanantai Yogyakartassa

Indonesian Yogyakarta houkuttelee turisteja retkillä läheisille temppelinähtävyyksille, Borobuduriin sekä Prambananiin. Kaupunki itsessään osoittautui myös mielenkiintoiseksi tuttavuudeksi ja Yogyakartan ruokapaikat lähinnä paikallisiksi, mutta halvoiksi ja hyviksi. Lue vinkkini ravintoloista ja kuppiloista Jogjassa!

lue lisää

#VegaaniMaanantai: Mitä tässä muka on?

    Vegaanina matkustaminen on joskus vaativaa. Ruoan vegaanisuus kun ei näy aina päällepäin. Ajattelin tämän viikon alkuun kerätä listan siitä, millaisia ikäviä ylläreitä voi esimerkiksi matkustaessa lasistaan tai lautaseltaan löytää, vaikka yrittää...

lue lisää

#VegaaniMaanantai Singaporessa

Singapore ja hyvät ruokapaikat kuuluvat tiiviisti yhteen, mutta en olisi uskonut sen tarjoamiin mahdollisuuksiin kasvissyöjälle. Singaporen ravintolat tarjoavat vegaanillekin munamajoneesia ja juustoa. Täältä löydät ravintolasuositukset etenkin herkutteluun pitsalla, jäätelöllä ja burgereilla!

lue lisää

#VegaaniMaanantai: Mökkikeittiön vegaaniherkut

  Olipa hienoa nähdä, kun äskettäin Facebookissa lukiokaverini kertoi, että tämä oli hänen elämässään ihana kesä! Niin oli myös minusta, koska sain viettää ainutlaatuisen ihania hetkiä perheen ja ystävien seurassa sekä matkustella ristiin rastiin Suomea. Tänä kesänä...

lue lisää

#VegaaniMaanantai: Siem Reap

  Kambodza on budjettimatkaajalle sopiva vaihtoehto, mutta etenkään Siem Reapissa ei kuitenkaan kannata odottaa liikoja. Majoitus tilavassa ilmastoidussa bungalowissa omalla puutarhapöydällä ja tietenkin jaetulla uima-altaalla maksoi meille vajaat 20 euroa yöltä....

lue lisää

Kuka kirjoittaa?

Hei sinä tuttu tai vielä hieman tuntemattomampi!

Meillä harrastuksena ja elämäntapana on matkustus. Viimeisen 10 vuotta olemme asuneet Englannissa. Lontoosta lähdimme 7 kk reissulle kodittomina ja työttöminä keväällä 2017.

Nyt kokeilemme arkea Singaporen lämmössä – voimmeko rakentaa tänne sellaisen oman kuplan, että se vetää vertoja kokoaikaiselle reissaamiselle?

Blogissa jaan kanssasi reissutarinoita, matkustusvinkkejä sekä juttuja oman elämän rakentamisesta itselle sopivaksi. Mukaan mahtuu carry on-kokoiset reput, upeaa vegaaniruokaa sekä pyrkimys hyvään, hitaaseen ja onnelliseen elämään.

Upeaa, kun olet mukana matkassa!

Merja

Mukana matkassa

,
,